חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
אוכל כשר בחול - חוויה אותנטית

אוכל כשר בחו”ל: המדריך המלא

מוזמנים לשתף:

טיול בעולם הוא חוויה מהנה ושוברת שגרה, אך בשביל רבים השומרים כשרות היא עשויה גם להיות די מאתגרת. רגע לפני שאתם אורזים קופסאות שימורים ומנות חמות, אנחנו רוצים לנסות לעזור ולעשות סדר בכל הנוגע לאוכל כשר בחו”ל. במאמר זה נדבר על הטיסה ועל ההכנות אליה, נדבר על מוצרי מזון שאפשר לאכול ללא חשש בחו״ל, ניגע בכשרויות המוכרות מעבר לים ונעבור על עוד נושאים חשובים שצריך להכיר. מוכנים? בואו נתחיל.

 

ההכנות שלפני הטיסה

בשלב הראשון, ואם אתם מעוניינים לאכול בטיסה עצמה, חשוב לוודא שחברת התעופה שאיתה אתם טסים אכן מגישה אוכל כשר. לרוב החברות הישראליות מגישות מזון בכשרות רגילה, ואם יש צורך בכשרות מחמירה יותר חשוב לציין זאת מראש. כמו כן, אם אתם טסים בחברה זרה, חשוב מאוד לציין בתהליך ההזמנה שאתם מעוניינים במנה כשרה, שזו אפשרות הקיימת במרבית החברות היום. ואם אתם טסים בטיסת קונקשיין, חשוב לציין זאת בכל אחת מהטיסות. לפני ביצוע הצ׳ק אין במטוס, חשוב לוודא שההזמנה נקלטה וכדאי לשאול זאת גם בשדה התעופה. נוסף לאלה, אנחנו ממליצים לחפש עוד בארץ מסעדות ובתי מלון המספקים אוכל כשר, או במידת הכשרות המתאימה לכם, ואפילו להזמין מקומות מראש. כך תהיו בראש שקט לפחות בחלק מימי הטיול.

 

האוכל בשדה ובטיסה

עד הטיסה

כשאתם יוצאים מהארץ דרך נתב״ג, תוכלו ליהנות מאוכל טעים באחת המסעדות או בתי הקפה שבשדה, שכן רובם כשרים. כמובן שתמיד ישנה האפשרות להביא אוכל מהבית, וכך גם לחסוך כסף וגם זמן בהמתנה וליהנות מכל מה שיש לחנויות בנתב”ג להציע. לעומת זאת, בחזרה ארצה, אי אפשר כמעט למצוא אוכל כשר במסעדות בשדות תעופה זרים, ואם מתוכננת לכם שהייה ארוכה מומלץ בחום להיערך לכך מראש ולהביא איתכם אוכל משלכם.

בטיסה

אז דיברנו קודם לכן על האוכל בטיסות ועל איך אפשר לוודא שתקבלו אוכל כשר גם בשמיים. עם זאת, חשוב מאוד לומר שכדאי להסתמך רק על האוכל במטוס. ההמלצה שלנו, בעיקר בטיסות ארוכות, היא להביא איתכם אוכל ברמת הכשרות המתאימה לכם. לא חייב להיערך לארוחות גדולות ומספיק להביא איתכם כמה נשנושים שירגיעו את הרעב עד להגעה ליעד, כמו כריכים, חטיפים ואפילו פירות וירקות חתוכים.

 

מוצרים שאפשר לקנות בלי כשרות

נחתם סוף-סוף ביעד, ועכשיו הגיע הזמן לחשוב על המשך הטיול. כדאי לדעת שלא חייב לעבור רק במסעדות כשרות, יש בסופרים בחו”ל מוצרי מזון שאפשר לאכול גם בלי תעודת הכשר (כמובן שלא לכל רמת כשרות):

  • חלב פרה: חלב פרה במדינות שיש בהן פיקוח שמקור החלב הוא פרה בלבד (לא שום בעל חיים אחר), מתאים לאלו שאינם מקפידים על חלב בישראל ויכולים לצרוך חלב ניגר. שימו לב שמדובר בחלב ניגר בלבד, ולא במוצרים אחרים כמו גבינות.
  • פירות וירקות: אפשר לאכול פירות וירקות שלמים בלי כל חשש. אם צורכים בחו״ל פירות המיובאים מישראל, יש להפריש תרומה ומעשר. פירות וירקות כאלו מסומנים במדבקה עם הכיתוב JAFFA.
  • ירקות קפואים: ירקות קפואים הם לרוב כשרים. אם אלו ירקות מהסוג שיש בו חשש לחרקים, יש לבדוק באופן פרטני.
  • אגוזים ופיצוחים: כל סוגי האגוזים, השקדים והפיצוחים מותרים כשהם שלמים אינם קלויים וללא תוספות.
  • דגנים וקטניות: אפשר לצרוך דגנים שאינם מאחד מחמשת מיני דגן שבהם יש איסור חדש. אפשר לצורך את מרבית הקטניות מלבד עדשים כתומות שחייבות בחותמת כשרות.
  • תבלינים: תבלינים שלמים שאינם טחונים אפשר להשתמש ללא היתר. אסור להשתמש בתבלינים שבהם יש חומרי טעם וריח.
  • שמנים: אפשר לצרוך בחו”ל שמן זית (של מותג מוכר וגדול בלבד), שמן קנולה (של חברת ברוקלמן) ושמן שומשום בכבישה קרה (שאינו זקוק להכשר).
  • דבש: מותר לצרוך דבש של מותגים מוכרים וגדולים בלבד, וחשוב לחפש סימון של מאה אחוז דבש טהור.
  • פסטה: מותרת פסטה רגילה ללא תוספות של חומרים כלשהם. יש לוודא שברשימת הרכיבים מופיעים קמח ומים בלבד.
  • טחינה: מותר לאכול טחינה גולמית ללא תוספות טעמים ותבלינים.
  • קמחים: קמח תירס טהור, טפיוקה וקמח תפוח אדמה טהור מותרים גם ללא כשרות. קמח חיטה ושאר מיני דגן נקיים מותרים מחג פסח ועד לתחילת חודש אלול. מראש חודש אלול ועד לפסח אסורים מחשש לאיסור חדש.
  • משקאות: קפה ללא תוספת טעם מותר לרבות קפה מגורען, נמס וקפסולות קפה. תה המכיל עלי תה בלבד מותר ואין צורך בחותמת כשרות. מים ללא טעמים מותרים במדינות מערביות. בגזרת המשקאות הקלים, מותרים סודה ללא טעמים, פפסי מקס ובירה ללא תוספות.

 

כשרויות מוכרות בחו״ל

במקומות רבים בחו״ל אפשר למצוא מוצרים שעליהם סימון כשרות שאינו עומד בסטנדרטים של הכשרות בארץ. על כן, אם מדובר בחותמת כשרות של ארגון לא מוכר, מומלץ למקפידים לוותר. עם זאת, אפשר בהחלט למצוא כמה וכמה כשרויות מוכרות בחו״ל בסטנדרט מחמיר כמו בארץ:

  • בד״צ ארגון הרבנים ועסטהיים
  • הרב מ.מ וייסמנדל
  • בד״צ עדת ישורון ציריך
  • וואלאווע הרב נחום אפשרים טייטלבוים
  • הכשר CRC בניו יורק בלבד
  • קהילת החרדים הרב מאיר איליאוויטש
  • כדתיא הרב דוד גרינהויז.

 

אכילה במסעדות ובמלונות בחו״ל

על פניו, אם מגיעים למסעדה או למלון כשרים בחו״ל, הבעיה נפתרה ואפשר לאכול ללא חשש. עם זאת צריך לזכור שוב כי רמת הכשרות בחו״ל לא תמיד זהה לזו בישראל ולפעמים יש שינויים מהותיים. חשוב לבדוק בפרט את השימוש בירק העלים ואם הוא מפוקח או לא, אם המטבח משמש להכנה של מנות כשרות בלבד או שהוא מעורב (במקרים האלה קשה מאוד לבצע הפרדה מלאה), אם ההשגחה היא חד פעמית או קבועה וכמה משגיחים יש במקום, אם מתקיים בישול גויים (יש מחלוקת בין ספרדים לאשכנזים בעניין הזה) ומהי רמת הכשרות של חומרי הגלם. בערים שבהן יש בית חב״ד, אפשר לקבל מידע מהימן במקום.

 

שימוש בכלים המקומיים

במקרה של צלחות, סכו״ם וכוסות, יש להרתיח מים וסבון בסיר גדול ולהטביל בפנים את הכלים שבהם רוצים להשתמש. אי אפשר להכשיר כלי חרסינה ופורצלן ועל כן הם אסורים. במנגל אפשר להשתמש בתנאי ששמים עליו רשת חדשה שאותה מכשירים מבעוד מועד.

 

לסיכום

כשרות היא בהחלט דבר מאתגר, אבל לא כזה שצריך לפגוע בטיול בחו״ל או חלילה למנוע מאיתנו נסיעה. בעזרת היערכות ותכנון מראש אפשר לדאוג לטיול שלם במענה כשרותי וזוהי בהחלט משימה אפשרית. תבלו!

מוזמנים לשתף:

הירשמו לניוזלטר שלנו

מעוניינים לקבל מבצעים, עדכונים ומידע על היעדים שלנו?
הצטרפו לקהילה שלנו

מתוך אלבום טיול לטוסקנה עם גלי ינאי
בלעדי למטיילי חוויה אותנטית כשרה!

70% הנחה

לביטוח החזר כספי בביטול מכל סיבה!

               *הביטוח הינו אישי, באמצעות חברת טריפגרנטי של הפניקס,                     לנרשמים עד סוף פברואר.

קירגיסטאן ארץ הנוודים עם גלי ינאי
את האתר משיקים ואתם זוכים!

לכבוד השקת האתר והניוזלטר החדש שלנו, קבלו-

10% הנחה בקניית יין טוסקני איכותי!