לחמים מסורתיים בעולם | גלי ינאי חוויה אותנטית כשרה

מסע בין תנורים: לחמים מסורתיים בעולם שאי אפשר לשכוח

מוזמנים לשתף:

עצמו עיניים ודמיינו: ריח של בצק חם מתפשט באוויר, קול פצפוץ עדין מהתנור, ידיים לשות בתנועה מדויקת, כמו ריקוד. הלחם – הפשוט כל כך והעמוק כל כך – מלווה אותנו משחר ההיסטוריה.
לחמים מסורתיים בעולם אינם רק מאפה – הם דרך חיים, זיכרון, סיפור. בכל קצה של כדור הארץ מישהו לש, מתפיח, אופה – ושומר על מסורת של דורות. הצטרפו למסע חוצה גבולות בעקבות הלחמים שנטמעו בזיכרון התרבויות.

 

איטליה – Pane di Altamura: נשימה איטית של דורום

תארו לעצמכם שדה חיטה שטוף שמש בדרום איטליה. הרוח נושבת, מלטפת את השיבולים הבשלות. כאן נולד Pane di Altamura – לחם זהוב, עז טעם, עם קרום עבה שנשבר בקול פצפוץ מתוק.
לישה איטית בידיים מיומנות, תפיחה של לילה שלם, ואפייה בתנור אבן חם. כל פרוסה היא מסע לטוסקנה של פעם.
מה צריך? קמח דורום, מים, מלח ומחמצת טבעית. פשוט – ובדיוק בגלל זה – כל כך עמוק.

יוון – Horiatiko Psomi: לחם שמריח מהכפר

בכפרים הקטנים של יוון, ריח הלחם הטרי מקדם את פני האורחים עוד לפני שמגיעים לדלת. Horiatiko Psomi, לחם כפרי, נאפה על אבנים לוהטות ומזכיר מה באמת חשוב: קמח טוב, מים נקיים, שמן זית וזהירות של ידיים אוהבות.
איך? קמח מלא, שמן זית, מים ושמרים. לישה איטית, זמן לתת לבצק לנשום, ואז אפייה שממלאת את הבית בריח של ילדות.

קירגיזסטן – הנאן של הטנדור: אש ומגע

עמדו רגע ליד טנדור בוער בקירגיזסטן: תנור חימר עמוק, קירותיו לוהטים. הבצק נצמד לדופן, נאפה במהירות, מתנפח ונעשה זהוב. זהו הנאן הקירגיזי – לחם פשוט שמחבר בין אדמה, אש ואדם.
מה צריך? קמח, מים, מלח ושמרים. יוצרים עיגול שטוח, חורצים בעדינות באמצע, ומדביקים לתנור החם. תוך דקות – לחם נולד.

גאורגיה – חצ’פורי: חיבוק של גבינה ובצק

ריח גבינה נמסה באוויר, בצק מתוח בידיים, סירה קטנה שיוצאת לדרך. חצ’פורי גאורגי הוא לא רק לחם – הוא חגיגה.
בכפרים, הסבתות עדיין לשות ביד, ממלאות בגבינות טריות, יוצרות סירות או עיגולים, והלב מתמלא שמחה עוד לפני שהטעם נוגע בלשון.
איך עושים? בצק שמרים רך, גבינה מלוחה (כמו אימרולי או תערובת פטה), עיצוב אהוב – ואפייה עד שהכל נמס יחד לחיבוק.

סקוטלנד – Oatcakes: עיקשות ושיבולת שועל

סקוטלנד אינה קלה לחקלאים – הרוח, הגשם והאדמה הסלעית אילצו את המקומיים להסתמך על שיבולת שועל. התוצאה היא Oatcakes – לחם שטוח, פשוט, מזין, מלא בגאווה.
בבתים עתיקים, עדיין טוחנים שיבולת שועל, יוצרים עיגולים דקים, צולים אותם על אבן חמה – ואוכלים עם חמאה או גבינה צהובה חריפה.
מה צריך? שיבולת שועל טחונה דק, מים חמים, שמן, קורט מלח – והרבה אהבה לעקשנות.

בכל פינה בעולם, לחמים מסורתיים מספרים על המקום בו נוצרו – על מזג האוויר, על הקרקע, על החלומות של האנשים שחיו שם.
אם תעצמו עיניים כשתאכלו חתיכה מלחם עגול קירגיזי, או תפצחו חצ’פורי לוהט בגאורגיה, תרגישו מעבר לטעם – תרגישו זמן, אדמה, בית.
הלחם הוא הרבה יותר מקמח ומים – הוא לב פועם של תרבות. ומספיק ביס אחד כדי להבין את כל הסיפור.

מוזמנים לשתף:

הירשמו לניוזלטר שלנו

מעוניינים לקבל מבצעים, עדכונים ומידע על היעדים שלנו?
הצטרפו לקהילה שלנו

הירשמו לניוזלטר שלנו
וקבלו שובר הנחה
לרכישת יין לראש השנה!

מעוניינים לקבל מבצעים, עדכונים ומידע על היעדים שלנו?
הצטרפו לקהילה שלנו

מבצע יום העצמאות עם גלי ינאי
מבצע יום העצמאות!

………..

50€ מתנה בהרשמה לכל טיול!

הירשמו באתר! ל48 שעות בלבד (14-15.5)

מתוך אלבום טיול לטוסקנה עם גלי ינאי
בלעדי למטיילי חוויה אותנטית כשרה!

70% הנחה

לביטוח החזר כספי בביטול מכל סיבה!

               *הביטוח הינו אישי, באמצעות חברת טריפגרנטי של הפניקס,                     לנרשמים עד סוף פברואר.

קירגיסטאן ארץ הנוודים עם גלי ינאי
את האתר משיקים ואתם זוכים!

לכבוד השקת האתר והניוזלטר החדש שלנו, קבלו-

10% הנחה בקניית יין טוסקני איכותי!