משקאות מחממי לב מכל העולם_ מתכונים לחורף חם ומפנק | גלי ינאי חוויה אותנטית כשרה

משקאות מחממי לב מכל העולם: מתכונים לחורף חם ומפנק

מוזמנים לשתף:

בימים הקרים, כוס משקה חם יכולה להיות הרבה יותר ממקור חום פיזי – היא גם כלי שמחבר אותנו לאנשים, לתרבויות ולעצמנו. מחקרים הראו שמשקה חם ביד משפיע על התחושה הפנימית שלנו ועל האופן שבו אנו תופסים את הסביבה: הוא יכול לגרום לנו להרגיש יותר אמפתיים וחמימים כלפי אחרים.

החורף הוא הזמן המושלם להעמיק ברגעי חמימות כאלה, ואין דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר להתנסות במשקאות חורף חמים מסביב לעולם. כל כוס מספרת סיפור – תרבותי, היסטורי ומשפחתי.

אז קחו רגע של שקט, אספו את המרכיבים הדרושים, ובואו לגלות איך כל תרבות שותה את החום שלה.

 

סיידר תפוחים מתובל – ארה"ב

החורף האמריקאי מתאפיין בניחוחות הסיידר החם, שמחמם את הלב והנשמה. המשקה מבוסס על מיץ תפוחים, שמחומם עם תבלינים חורפיים כמו מקלות קינמון, ציפורן, אניס כוכבי וג'ינג'ר טרי. חלק מהגרסאות מוסיפות קליפות תפוז ותפוחים טריים, מה שמעשיר את הטעמים.
איך מכינים?
בקלות! מחממים 4 כוסות מיץ תפוחים טבעי בסיר, מוסיפים מקל קינמון, 4 ציפורנים ופרוסת ג'ינג'ר טרי. מבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. ניתן להוסיף קליפות תפוז או תפוחים טריים לבישול. מגישים עם פרוסת תפוח לקישוט.

 

יין חם (Glühwein) – גרמניה

בשוקי חג המולד בגרמניה, ה-Glühwein הוא גולת הכותרת של החורף. יין אדום מחומם בעדינות עם תבלינים כמו מקלות קינמון, ציפורנים, קליפות תפוז ודבש יוצר משקה ריחני ומנחם שמתאים לאירוח וגם לזמן איכות אישי.
איך מכינים?
חממו בקבוק יין אדום יבש בסיר על אש קטנה. הוסיפו 2 מקלות קינמון, 5 ציפורנים, קליפת תפוז, 2 כפות דבש ושוט קטן של ליקר ברנדי (אופציונלי). מבשלים 15 דקות על אש קטנה, אך היזהרו שלא להביא לרתיחה.

 

צ'אי מסאלה – הודו

בתרבות ההודית, צ'אי מסאלה הוא לא רק תה – הוא מסע חווייתי. זהו שילוב של תה שחור עם תבלינים מחממים כמו הל, ג'ינג'ר, קינמון וציפורן. התוספת של חלב וסוכר יוצרת משקה שמחבק מבפנים ומשאיר טעם של עוד.
איך מכינים?
בסיר קטן, מחממים 2 כוסות מים עם חתיכת ג'ינג'ר טרי, 2 תרמילי הל מרוסקים, מקל קינמון וכפית גרגרי תה שחור. הוסיפו כוס חלב והמשיכו לבשל על אש קטנה עוד 5 דקות. מסננים, ממתיקים לפי הטעם ומגישים.

 

שוקולטה חמה בסגנון איטלקי – איטליה

באיטליה, שוקולד חם הוא יותר ממשקה – זו חוויה של ממש. המשקה סמיך, קטיפתי ומפנק, וכמעט מזכיר קינוח. תוספת של קצפת או שוקולד מגורר רק מעצימה את החגיגה.
איך מכינים?
המיסו 100 גרם שוקולד מריר איכותי עם כוס חלב ו-2 כפות שמנת מתוקה על אש קטנה. ערבבו עד שהמשקה חלק וסמיך. מגישים מיד עם קצפת או מעט שוקולד מגורר מעל.

 

טודי חם (Hot Toddy) – סקוטלנד

כשחודשי החורף הקשים מגיעים לסקוטלנד, המקומיים פונים לטודי החם – שילוב של ויסקי איכותי, דבש, לימון ומים חמים. מעבר לחמימות שהוא מעניק, המשקה ידוע גם בתור מרגיע כאבי גרון או תחושת התקררות קלה.
איך מכינים?
מערבבים שוט ויסקי עם כף דבש ומיץ מחצי לימון. מוסיפים מים חמים (לא רותחים) ומערבבים. מגישים עם פרוסת לימון או מקל קינמון לקישוט.

 

סחלב חם – המזרח התיכון

אין כמו סחלב חם בחורפי המזרח התיכון. המשקה מבוסס חלב מעובה בעמילן, מתובל במי ורדים ומקושט באגוזים ופיסטוקים. הוא מושלם כקינוח קל ומשקה מנחם.
איך מכינים?
בסיר קטן, מחממים 2 כוסות חלב עם כף קורנפלור תוך ערבוב רציף, ומוסיפים כפית מי ורדים. מבשלים עד שהמשקה מסמיך. מוסיפים כפית סוכר לפי הטעם, ומגישים עם קינמון ופיסטוקים קצוצים מעל.

 

לסיכום

בין אם אתם חובבי שוקולד סמיך, תה מתובל או יין חם, המשקאות החורפיים האלה מספקים הרבה יותר מחום פיזי – הם מביאים איתם תחושת בית, מסורת וסיפור.

נסו את המתכונים הללו בבית, התחממו מהכוס ומהלב, ושתפו את התחושה הזו עם היקרים לכם.

מוזמנים לשתף:

הירשמו לניוזלטר שלנו

מעוניינים לקבל מבצעים, עדכונים ומידע על היעדים שלנו?
הצטרפו לקהילה שלנו

הירשמו לניוזלטר שלנו
וקבלו שובר הנחה
לרכישת יין לראש השנה!

מעוניינים לקבל מבצעים, עדכונים ומידע על היעדים שלנו?
הצטרפו לקהילה שלנו

מבצע יום העצמאות עם גלי ינאי
מבצע יום העצמאות!

………..

50€ מתנה בהרשמה לכל טיול!

הירשמו באתר! ל48 שעות בלבד (14-15.5)

מתוך אלבום טיול לטוסקנה עם גלי ינאי
בלעדי למטיילי חוויה אותנטית כשרה!

70% הנחה

לביטוח החזר כספי בביטול מכל סיבה!

               *הביטוח הינו אישי, באמצעות חברת טריפגרנטי של הפניקס,                     לנרשמים עד סוף פברואר.

קירגיסטאן ארץ הנוודים עם גלי ינאי
את האתר משיקים ואתם זוכים!

לכבוד השקת האתר והניוזלטר החדש שלנו, קבלו-

10% הנחה בקניית יין טוסקני איכותי!